Feb 19, 2012, 3:55 PM

Кокиче 

  Poetry
1648 0 4

КОКИЧЕ

 

Ранобудното кокиче

плахо под снега наднича.

Мило пъргаво момиче

то тъй пролетта обича.

 

Първо иска да я срещне

и със шапчицата бяла

знак ú дава тя да блесне

и да идва засияла.

 

Вече искат и децата

зимата да си отива,

нека порасте тревата.

Чакат пролетта красива.

 

С топло слънце да ни сгрее,

да разлисти се гората.

Хор от птички да запее,

да развесели сърцата.

 

О, ти, беличко кокиче,

мъничко и толкоз скромно,

чакаме ме те, предвестниче,

с нетърпение огромно!

 

Стига вече люта зима,

вредом поля за заснежени!

Топли дни за нас да има

и надежди съживени!

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??