Пийваме коктейл за двама.
Във газирана вода,
ром от слънчева Хавана,
от Егея - Метакса.
Маракуя ароматна
и чинцано от Бриндизи
калвадос и дъх на лято
за изтънчени капризи.
Джин, лимонов сок и ча-ча,
регето под Еридани,
звуци на Ла Кокарача,
нощен ритъм на там-тами.
Пак - от Арктика ще носим,
питието е горещо,
мълчаливите въпроси...
През нощта... на свещи...
© Найден Найденов All rights reserved.