Въпросът се разглежда от години
и спорът е за някакъв дирек.
Не знам за основателни причини,
но в спорове изгражда се човек.
Защитниците, го наричат колче.
Другите твърдят пък, че не е.
Един отпред напразно се топорчи,
че сигурен бил още от дете.
На споровете често идва края,
когато някой твърдо отчете,
че отговорът от баща си знае,
преди съвсем голям да порасте.
Не е в Иисус причината момчета
да се нарича празникът така.
Причината е именно в дирека
и твърдо заявявам кол е, да!
На този кол, наречен още гега,
гевречета се нижат за късмет.
Европа нека изумена гледа.
Кол е да. Дори ни е завет.
© Валентин Йорданов All rights reserved.