Елхата украсете!
В косите чудно цвете
сложете вий сега!
И нека радостта
във вашето сърце проникне
и то да й откликне.
Недей се ти мръщи!
Сърцето ти да не тъжи
и нека радостта
му бъде приятелка добра,
че Коледа е!
Добър и мил бъди!
Протегнете си ръцете
и омразата вий спрете!
© Веселина Златинова All rights reserved.