Dec 27, 2016, 10:52 PM

Коледа 

  Poetry
404 0 2

Ще заколим прасето на село
и ще сгреем ракия в джезве.
В наследеното коледно дело,
аз и днеска се чувствам добре.

 

Европейци крещят ми да спирам,
нечовешко било е това.
Но човешки все пак не разбирам,
че прасето нали е храна?

 

В магазините пълно с месища.
От къде са се взели те там?
Тези прости въпроса са нищо,
пред насадки за грях и за срам.

 

Рождество като Коледа помня,
че се коли тогава свиня.
Обичаи са нашата броня
в нелогичния иск на света.

 

Нека пазим завета си, нека.
Нека съди ни целият свят.
По житейската обща пътека,
нека още свине се изядат.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??