Зелена кичеста и малка
това е нашата елха
и ние си я украсихме
с мама и моята сестра.
Сложихме ù гиздави гирлянди,
играчки стъклени и от брокат,
и лампичките мигат позасмяни
във вихрушки весели от цвят.
Най-отгоре се намърда горда
златна, новичка звезда
през този тъмен месец да ни води
чак до раждането на Христа.
© Марина All rights reserved.