В тази светла нощ, тъй вълшебна и свята,
аз те моля, Боже, дари на земята –
на гладния Боже, най-топлата пита.
На болния здраве и дълъг живот.
На скитника Боже, дай уютен дом.
Изсипи над полята своя благодат –
нека налеят най-вкусния хляб.
Сложи под елхата за всеки подарък.
Във всяка кутийка сложи много здраве.
Вдъхнови поета със нови куплети,
дарувай спортиста със нови победи.
Всеки младеж да срещне любов,
чиста и голяма като благослов.
На всеки човек по земята –
подари ново сърце, голямо и щедро,
туптящо от щастие.
Да има във душите покой и светлина.
Моля ти се, Боже, направи това.
© Румяна Маринова All rights reserved.
Поздравявам те.