Dec 27, 2012, 9:06 AM

Коледна нощ над Ветрен 

  Poetry
557 0 8

 

КОЛЕДНА НОЩ НАД ВЕТРЕН

  

Едно небе от тъмен габардин

– параден кител, шит за генерали –

с ревер, окичен с лъскави звезди,

като големи фронтови медали;

 

една луна като извит ханджар,

или пък ефес на старинен кортик,

или кована в облачната жар

подкова златна за небесна порта...

 

...и лунна свила върху хълма чер

обвила раменете на полето,

като мечта на старши офицер –

парадни генералски еполети.

 

Пилее злато празничният свод

и, впечатлен от орденската броня,

аз, командирът на свързочен взвод,

отдавам чест на звездните пагони.

© Валентин Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??