Dec 9, 2009, 10:07 PM

Коледна приказка 

  Poetry » For kids
1468 1 2

 

Навалял е хубав, пухкав сняг.

Как искрят белите покривки!

Снежните човеци пак

предизвикват хиляди усмивки!

 

По клонките на елховите дръвчета

коледни играчки се люлеят.

А през тънките пердета

звезди надничат и се смеят.

 

На върха на елхата една от тях грее,

свети с нежно сияние

и със своя магичен глас пее,

разказва древно предание.

 

Чорапчета шарени висят над камината,

там ги закачат децата.

Надежда, че няма да бъдат подминати,

трепка като свещичка в сърцата.

 

Нощ е. Снежните човеци навън се усмихват

с устни от парчета въглен.

Децата в леглата свои притихват.

Дядо Коледа към тях скоро ще тръгне.

 

Звънят звънчетата на вълшебните елени.

Добрият старец обикаля по света.

В шейната му са подредени

подаръци за послушните деца.

 

Коледа е! Снегът искри и се смее.

Коледа е! Звездата златна весело пее:

Ставайте, деца! Вижте под елхата!

Там подаръкът от Дядо Коледа ви чака!

© Или Дадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??