Разпръснах се
на хиляди снежинки
с една от тях
по устни те целунах
превърнах се
във ледена частица
но в сърцето ти
не искам да се вмъкна.
Звездата грее на елхата
светлинен лъч
и тебе ще погали
откраднах го от Слънцето
помогна ми Зората
пламъкът любовен
дали ще те опари.
В Коледната нощ
гирлянди, фоерверки
душата чака със любов
да и помогнеш
чрез чувствата
парченцата последни
с празник или с мрак
ще я докоснеш.
Декември, 2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.