Децата днес написаха писма
за коледните си желания.
А пък аз съм нарисувал сълза...
Видях я в очите на мама!
Ще я дам тази нощ на дъжда,
който утре на сняг се превръща.
Дядо Коледа да я вземе от нас,
без да идва до нашата къща.
За подарък съм вече голям...
Искам само мама да не плаче!
Тя е болна...и мисли,че знам
колко малко парички ще харчим.
Няма да имаме даже елха...
Но за здраве на мама се моля!
Най-красивото нещо е Тя!
Шейна от дъска аз си имам на двора.
И ще бъда послушен!Дори
с усмивка страха ще изтрия.
Тя с думи на обич върви.
Всяко чудо така й отива.
Дядо Коледа,ти потърси
друго дете - без дом и без майка...
Сигурно в тъмното свито седи
и се вглежда за нейната сянка!
Нека някоя скрита сълза
да докосне сърцето на Мрака
и да грейне над него Звезда -
свята Коледа вече дочакал!
Ако моята рисунка до теб
ти напомня за Северен вятър,
не тъгувай за мен!Аз съм смел!
За опора на мама ще трябвам.
Имам всичко,щом тя е добре!
Под крилото на родната стряха
ще премине и този проблем.
Само тези сълзи да не бяха...
© Маргарита Петрова All rights reserved.