Мечето е усмихнато и весело,
Коледа вече наближава,
то иска мед да е донесло
и на празника да се забавлява.
Дядо Коледа ще го зарадва
с буркан с храната му любима,
вместо то да се прокрадва
към кошер в тази мразовита зима.
Няма да го жилят вече
пчелите зли, опасни,
вече от лапите му са далече,
Коледа и за него ще е прекрасна.
"Дядо Коледа, благодаря ти
за тази вкусна храна,
може да не сме богати,
но нека всеки в таз страна
да се усмихва и празнува
поне на този свят ден.
Нека никой не тъгува
и от радост да е озарен!"
© Георги All rights reserved.