Коледно вълшебство чука на вратата,
въздухът ухае на канела и тамян,
сгушени подаръците чакат под елхата
на масичката тлее пламък замечтан.
Децата са изпълнени с еуфория неземна
и даровете Коледни трепетно копнеят,
светлинки блещукат в тишина свещена,
пламъци в камината душите греят.
Чашите докосват се нежно и блажено
виното щастливо лее се и намалява,
щастие се носи навред споделено,
а Луната ведро пътя озарява.
Любовта царува като прекрасна фея,
изпълва ни с хармония, с наслада
отминава тазгодишната ни одисея
и дарява ни с надежда млада.
© Елена Трендафилова All rights reserved.