Тиха, нежна мелодия, Коледна вечер,
пухкав бял сняг все вали и вали,
на меката бяла и лунна пътека
самотен бял странник оставя следи.
Забързани стъпки с надежда достигат
родна, до болка позната врата,
където дори и късно пристигнал
с любов го посреща дома.
Прегръщат го ласкаво нежни ръце,
гладни устни се впиват със жар,
тупти в унисон любящо сърце -
най - прекрасният коледен дар.
21.12.2019г.
© Патрисия All rights reserved.