Aug 29, 2008, 12:33 AM

Колекционери на портмонета... 

  Poetry » Other
564 0 6
Политици цедят като с преса народни мечти.
Те не знаят какво е да трупаш буркани в мазета.
По стомасите тлъсти всичко това им личи...
Колекционери на портмонета.

Със сирени се движат колите им в тази страна.
Охраняват ги все дебеловрати момчета.
Всяка тяхна идея е обвита с дебела мъгла...
Колекционери на портмонета.

Политическа радост из пресите всички раздават. 
Вместо кръстове, влачат след себе си досиета.
Един-друг все за нещо се награждават...
Колекционери на портмонета.

Всяко лято почиват, от нищо неуморени.
Народът по избори нахалос им тика късмета.
В "Червената книга" всички са зачислени...
Колекционери на портмонета.

Всички хора се чудят какво да ядат.
Политиците дъвчат на воля различни мезета.
В затвора не влизат, макар безспир да крадат...
Не завиждайте!... Колекционирайте портмонета!...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??