Какво от това, че си тъй богат -
в просяк бавно се превръщаш.
Не е без лихви този благодат
и тях, на онзи свят - ти ще връщаш!
Обет за вярност на дявола си дал,
с него лягаш, с него ставаш,
катран кафе сега ти е налял,
но на онзи свят отчет ще даваш.
Ала, за теб - това не е беда,
върти се колелото на ада,
готов за него - още от сега -
за теб това ще е награда!
Златко Станоев
© Златко Станоев All rights reserved.