Feb 24, 2008, 7:35 AM

Колко още? 

  Poetry
909 0 10
***

Как просъхналите струи
ме подгонват...
и ме стигат...
да се скрия ли в снега?
Колко мога да остана,
без да роня...
от кристалните усмивки
на леда...
Как да търся...
да не спирам...
да проплаквам...
като уличната котка от зида...
Все ме няма...
като сянка...
посред вятър...
как ще искаш да ме пуснеш...
до меда?
Как откачат все камбаните...
без празник...
как среднощно все не моля...
а крещя...
Колко мога?... Колко, Боже...
да съм празна...
като улей...
в теб пресъхнала...
стрела?

© Арлина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??