Колко пъти протегна ръката за милост?
Колко мили проходиi на сън?
Колко пъти разказа на другите мъдрост?
Колко хули преглътна наум?
Колко пъти си даде на просяка хляба?
Колко пъти презря подлостта?
Колко пъти превърна живота си в плява?
Колко пъти обикна врага?
Колко пъти разпали жарава в сърцето?
Колко пъти пожара гаси?
Колко пъти помоли за милост небето?
Колко пъти прозря висини?
Колко още ще трябва да падаш в живота,
за да станеш достойна звезда,
проумя ли, че ти надживял си потопа,
за да пръскаш любов над света?
© Неземна All rights reserved.