Колко съм голям
Ставам вече аз на 2 годинки,
колко съм голям,
вече всичко знам.
Сам аз правя пиш и ак
и обличам си се сам.
Мама ме нарича "мечо",
а пък тати "Барси",
както и да ме наричат,
аз съм си - Борис.
Пакости - не ми са чужди,
нито пък - бели,
все си искам да играя
и бели да правя.
Много ме обичат всички,
много ми се радват,
"Слънчице" съм аз за баба
и "Меченцето" за мама.
Казвам думичките - мама,
тата, дядо, баба,
всичките животни зная
и плодове любими.
Често всички казват ми:
"Не прави това, Борисе,
и не пипай тук!"
Но за света около мен
всичко искам аз да зная.
Днес, на моя ден рожден,
аз ще духна 2 свещички
и с гостите - дечица,
ще играя до насита!
на внука ми Борис
от баба Дани
© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА All rights reserved.