Компютърът или книгата
Взимам книжка в ръка
и започвам смело да чета.
Пътувам из различни светове
и с нови герои запознавам се.
Милиони стихотворения,
още толкова съчинения ,
един милион разкази.
На приказките броят е голям.
А прозите и поемите -
числата са им от онези, големите.
В света на книгата е интересно.
В света на книгата е повече от чудесно.
В света на книгата имаш милиони приятели.
В света на книгата има хиляди мечтатели.
В компютърния свят е някак по-студено.
В компютърния свят всичко е мрачно
и някак заледено.
С компютъра не можеш
да се запознаеш с нови, приказни герои.
Аз предпочитам да си взема книжка в ръка
и тихичко да си зачета.
Така със знания ще се обогатя
и ще мога поука да си извлека.
Книгата е мой другар.
Книгата е моят дар.
С компютъра също е интересно,
но в сравнение с книгата
е нещо бледо и безинтересно.
Книгата е мой съветник.
Книгата е моят приказен приятел.
Без книгата животът ще е сив и непълноценен.
Без книгата животът на човека
няма да е светъл и неземен.
А сега, като за край,
мисля да си взема нова книжка
и да се потопя в неземния й рай.
Така ще имам още нови другари,
а в моите мисли книжките безценни
са винаги първи и превъзхождат всичко и всички!
© Мария Костадинова All rights reserved.
Браво, миличка!