Mar 20, 2014, 8:42 PM

Комунист 

  Poetry » Civilian
988 1 0

 

КОМУНИСТ

 

Комунист е прогресивен…

В “Бъдещето"   вярва той!

Има план велик и дивен,

и все се прави на герой!

 

И неуморно проповядва,

Равенството и Честта…

А за нас приготвя  брадва...

Плюе си на съвестта!

 

Трябва –казва- с  съвест  чиста,

всеки сво`йто да даде,

а пък тайно комуниста,

мисли как да откраде.

 

Види ли той  грешка чужда,

грешника ще изяде.

Идиш  ли при него с нужда,

кожата ще ти дере…

 

Все изгодата си търси.

Няма ли я го боли!

В спекула и в черна борса,

за „петак“ не го моли!

 

Хитър е, от прима виста,

знае при кого да спре,

Прави списъци  във листа,

кой пешкира ще пере!

 

Той ни кара да треперим.

Има връзки със властта,

 тъмните си далавери,

 прекроява през нощта!

 

Не го хващат и закони,

Той самият  е над тях…

Другите до дупка гони,

И във всички всява страх!

 

Той, дребнавата душичка,

чуждия юрган гори,

заради бълха едничка,

само да си угоди!

 

Комунист е прогресивен,

В бъдещето вярва той,

има план велик и дивен-

и изгрожда своя строй!

 1950г. Драгойново

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??