Тичай, конче, скъсало юздите –
срещу бури, срещу ветрове.
Нека твойте огнени копита –
да разтърсят тези светове.
Тичай право срещу хоризонта.
Прескочи над всички висоти.
Тичай, конче. Чака те живота.
В твоя бяг Земята се върти!
© Елица Ангелова All rights reserved.
Слънчев поздрав!