15 май 2007 г.
"Бай Ганю" на сцената
на Пловдивския театър
Консервата.
Гледа вече почти сто години
"Бай Ганю" на Алеко.
Гледа и на себе си се смее до сълзи!
Хей там от балкона, от височко
и далеко...
Присмива му се до насита,
а да се превърне в друг
не иска даже да опита...
С Балканския инат,
оня, на магарето присъщият,
поне още години триста
ще си остане същият...
Обещавам!
След години триста
във театъра ще вляза пак!
Да се посмея и да те видя
пак със същите дисаги,
мозък и калпак...
© Петър Петров All rights reserved.