Jun 14, 2020, 12:36 AM

Корабче 

  Poetry
935 3 9

Сърцето ми е корабче и плува.

С платна от любопитство е сега.

Морето с розов блясък го целува,

а мачтата статив е за дъга.

 

Зората щом с усмивка го погледне,

разтапя се в солената вода.

Отпило глътка слънчева и медна,

блести след него бялата следа.

 

И музика са изворните чувства,

родена във безкрайна тишина.

Сред ноти пъстрокрили е изкуство

в надеждата да звънне светлина.

 

И да танцува с блеснали звездици,

посоката любов да не сгреши.

В две шепички събира си сълзици,

пресъхнала река да утеши.

 

Сърцето ми е корабче и плува.

Очаква да открие своя бряг.

За нежност и за обич то жадува.

Аз негов капитан съм и моряк.

 

 

© Цветето Б. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??