Корабен Свят
Добро утро, Ден!
Благодаря ти, че Светът е в сърцето ми...
Съхранен.
Благодаря ти, че виждам лицето ти;
че има звезди във фонтаните
и пръски рисуват с вятъра бели морета...
Добро утро, Ден...
Усмихни корабчето! То е в мойто пристанище.
Без спусната котва.
Отвързано.
Чака надежда за своето Утре...
Изпрати му вятъра, Ден...
да помилва душата му,
да изправи платната му...
Аз имам надежда.
За мен - Светът е пристанище.
© Надежда Маринова All rights reserved.