Исках корабче малко да имам,
а на него да пише "Мечта".
Да е синьо и мачта да има
и да бъде с бели платна.
И направих го. Вярвайте! Беше
най-красивият кораб в света.
Над морето кат' чайка летеше,
а платната му - сякаш крила.
От усмивки направих кърмата,
а пък кила от песен сглобих.
От зората изваях платната,
а пък мачтата в залез открих.
А морето? Морето къде е?
Ще попитат навярно сега.
То танцува, играе и пее,
то е моята млада душа.
© Хари Спасов All rights reserved.