Детелинено нежни
са ръцете ти,
очите ти
са много детелинени,
сякаш е листче твоят зеленикав ирис.
Пръстите на ръката ти малка
се свиват като лист
на детелина.
И ето,
ти си четирилистието ми.
© Любомир Николов All rights reserved.