КОСМИЧЕСКА ЕРА
Пред открехнатите двери -
с Манго Джери се намери
и…станаха доктринери…
Сега сме в подготовка
и усилна тренировка…
Ще живеем на Марс и на Луната,
защото яко тука омърсихме си Земята…
А пък Господ ( зло да го забрави ),
нека тука всичко да оправи:
да ни оре нивите, земятя;
после да ни построи къщята;
на народа фолк – коли да му докара;
ако може – овците в кошарата да вкара…
И като сготви всичко тука
хабер на Луната да ни прати,
та народа на земята да се врати…
Наготово да си влезе,
сал шушоните да си изуе
и ПОП – фолка да надуе;
на шведска маса да се разположи –
накрая – поколението си земно да умножи…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.