Oct 22, 2024, 8:14 AM

Котараче под дъжда 

  Poetry » Love
93 2 1

КОТАРАЧЕ ПОД ДЪЖДА

 

Две девойки под дъжда

шляпат в уличните локви.

Гладя своята брада.

Гледам мокрите им рокли.

 

Някога и аз бях мъж.

Някога и аз бях готин.

Днес под есенния дъжд

съм едно самотно коте.

 

Може би една от тях

ще ме гушне тая зима?

Със volume-то на max

ще ѝ мъркам на килима.

 

И – доде си слага грим,

руж и крем с дъха на лято,

припечето ще ловим

над саксийката с мушкато.

 

Вечер в стихналия двор,

под смълчаните смокини

със щурците в смесен хор

ще ѝ мяукам сто години,

 

нощ ли легне над града,

в сънищата мои мокри

ще си шляпам под дъжда

с две девойки с мокри рокли.

 

22 октомврий 2024 г.

гр. Варна, 6, 30 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??