Остави ме още малко
да бъда аз злодеят,
да се насладя на тази радост,
издигнала живота в култ.
Искам просто да заспя,
в дън земя, далече от тази суета,
да си почивам, до края,
в новата приказка омайна.
Коледа да дойде,
по-красива от преди,
тъжен помен, мойте дни,
мечтите ми останали сами.
Момент спокойствие да си откупя
от лошия, безмилостен -
палача лош, за момент живот,
искам аз да оживея...
© Атанас Къшев All rights reserved.