От три метли – коя да избера?!
Зелената? Не свива и надясно!
Оранжевата – с огнени пера́,
а в синята понякога е тясно...
Зелената е минала на газ,
отдавна, даже без да ме попита,
но нещо се запъва в този мраз,
подскача си на място и ме рита.
Оранжевата – влюбена, с мечти...
по изгреви хвърчи, чат-пат на задна.
Затуй се блъска докато лети,
излюскала горивото нагладно.
А синята... Виж, синята е пич!
Бръмчи си и за нищо не й пука,
но в облака паркира ли и хич
не мисли как ще стигна пак дотука!?