Oct 31, 2014, 8:16 AM

Коя си ти 

  Poetry » Love
657 0 4

Коя си ти

 

Цигарата догаря в полумрака.

Искри в златисто чашата с коняк.

Болезнен спомен гони самотата,

и оживява образът ти пак.

 

Ликът един, а образите два,

събрали във душата на дете,

ту див и развълнуван океан,

ту ласкаво и галещо море.

 

Море от страст на влюбена жена,

с очи - пронизващи кинжали,

дали аз някога ще разбера

коя си всъщност ти - едва ли?

© Любомир Попов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??