Къде е пламъкът любовен?
Къде е смисълът вековен?
Случва се
да изрича е думи,
от които боли.
Все по-рядко
шептим такива,
от които се влюбваме.
Често мислим:
Имам всичко на света,
но защо не съм щастлив?
Нима всичко е да си влюбен
и "обичам те"
сърцето да крещи.
Защо любовта
ни кара
да бъдем други.
Крием се,
лъжем се,
искаме и се мразим.
Понякога вярваме -
всичко е предопределено,
а друг път -
щом чувстваш съдбата,
че променяш -
истинско е.
Непрестанно рисуваме мечти.
Ключ от съдбата вечно ни отбягва,
Защото временнен пристан
не става мост над реката.
Но винаги боли,
страдам от това,
че знаем -
щастливи можем да сме,
но самите ние не си го позволяваме.
Нима непознатите очи
могат да откраднат
нашите души?!
Пази се от демони, лъжовно красиви.
Те галят, сграбчват, изстискват
и захвърлят.
А дали вече
знаем да обичаме,
може ли да бъдем обичани,
когато самите ние не желаем да обичаме?!
И има ли вече
чисти души
такива с тези сродните светове
или хаосът, безсмислието, грехът
в коравосърдечна черупка ни затварят
© Tebasile All rights reserved.