Със две ръце ли те прегръщах,
със две очи ли те измислях,
или мечта била е всъщност
момичето, което исках.
Едно сърце ако докосне,
и после ако то изстине,
до нея ще се счупи моста,
по който аз самотен стигнах.
И всичките звезди в небето
ще замълчат и ще изстинат,
но само тя ще бъде светла
и хубава като картина.
...
© Димитър Димчев All rights reserved.