По сентенция на Наполеон
О, жени! О, вий, жени красиви!
Вие радвате очите ми щастливи.
Рози сте във моите градини.
Подмладявате ме със години.
Вий - красиви вещи в стъкленици.
Вкусна гозба в плитките паници.
Радвате на всекиго окото.
Лъскави сте брошки на сакото.
О, жени! Жени на добротата!
Аз за вас отварям си вратата.
Вие сте съкровище безценно,
за мъже - мечтание нетленно.
Мъжкото сърце пък вас харесва.
Цялото небе за вас се сресва.
Добрината ви е дар от Бога,
без която всъщност аз не мога.
Но от всичките една ми трябва.
Мен единствен само да ме грабва.
Тя очите с красота да чопли,
с добрина сърцето ми да топли.
Боже, има ли жена такава?
Питам те с душата си корава.
Дай тогава две в една събрани,
но и ангел - нощем да ме брани.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Привет от мен!