Моят свят за теб е непонятен,
а твоят за мен – тъй необятен.
В твоите очи оглеждам се аз,
те разтапят и най-страшния мраз.
Твоят поглед сгрява моето сърце,
рисува усмивка по моето лице.
Ти си неоспоримо различен
в света ми, така прозаичен.
Изгубих се аз в еуфория
от кратката наша история,
сред надежди, мечти и желания,
сред пленителни очарования.
Летя в твоето присъствие,
тъга навява твоето отсъствие.
Ти омагьосваш с неустоимия си чар,
навярно от звездите далечни дар.
Под звука на мечове, кинжали,
сред диви гори и в царски зали,
пристъпваш винаги напред смело,
никога не склонил ниско чело.
Дори да казват, че е невъзможно,
за мен това не е никак тревожно,
защото бих те последвала в бездните морски,
за теб, пред смаяните погледи хорски
бих полетяла в небето високо,
бих слязла под земята дълбоко.
Аз копнея за приключения,
да достигна връх след всички падения.
И болка да ми остави съдбата в наследство,
струва си – любовта е красиво безразсъдство!
© Любослава All rights reserved.
(6) от мен