Красотата ще спаси света-ми каза някой вчера.
И с ужас разбрах, че няма да имам принос към това.
"Няма страшно ти си красива отвътре" - ми казват със смях.
Каква заблуда човешка, каква лъжа...
На този свят не се цени това.
А аз къде се вписвам в тази картина?
Плевел сред цветя...
Тъжно е и смешно.
Абсурдно дори, че смея да мечтая за такива висоти.
Мога да изброя хиляди причини, но ще кажа само една:
за всички физическата красота е важна повече от всичко на света.
Но кой ми забранява?
Да се надявам дори?
Че може би един ден ще изплувам напред и нагоре -
заедно с мойте мечти.
© Ванина All rights reserved.