След края бе агония мъртвешка.
А после черното снегът поръси.
Студено бе в балетната ми дрешка.
Задушни бяха стегнатите връзки.
Не стигна малката ми длан, да скрие –
пробойната в сърцето, плисна вино.
А публиката пляскаше, убивайки
една достойна за Дегà картина.
© Силвия Илиева All rights reserved.