Радвам се за всички мои несбъднати желания.
Не са били за мене.
За всички неосъществени планове,
които след време ми се виждат глупави
и егоистични, и си викам;
Нима това съм искал?
Радвам се, защото едва сега разбирам,
че това е било благословия, а не наказание.
Радвам се, че съм имал късмета нищо от това
което съм искал, да не стане.
И не си загубих времето, преследвайки химери.
Радвам се за всяко несбъднато желание,
което в същност не е било за мене.
© Svetoslav Vasilev All rights reserved.