В края на Август,
с последните песни на прелетни птички,
отново лежа тук,
върху изгорели от слънцето горски тревички...
И слушам историята
на онзи лек, топъл, мек източен вятър
И радвам се тихо
на този безкраен и приказен горски театър...
Над мен си танцуват
оранжево - жълти листа от чинари
А не далече се чуват
разбиващите се мощни вълни във канари
Затварям очи,
а вятърът нежно косите ми гали
Слънцето ме докосна с последни лъчи
и силен копнеж в мен отново запали...
© Свещен Огън All rights reserved.