КРАЯТ НА ЗЕЛЕНСКИ
... понеже си е кукла на конци
и диша си последните минути,
ще му отиват златни обеци! –
които ще му купи Вова Путин.
Като закичи двете му уши,
и Байдън върху него се прекръсти,
и НАТО одма ще се престраши
да повърви през Киев, но на пръсти!
Сега в Украйна дъха на липи.
Снарядите не чинят пукнат гривен.
Тя – Мечката в Русия! – рядко спи.
И всеки враг за нея е противен.
Зелената фланелка ще смени
с костюмче – и прощална папийонка.
И ще забравим за броени дни
ей тая злобна натовска болонка!
Да призове дори и Слай Сталоун
нещастната му армийка да води,
за мен ще е презрян, побъркан клоун! –
изплюл се връз световните народи.
13 юлий 2023 г.
гр. София, 13, 50 ч.
© Валери Станков All rights reserved.
Хубава и прохладна вечер от мен!