Криза на средната възраст
Не отровна мухоловка
цъфна в моята градина,
ами сладка мъжеловка
през живота ми премина.
Тя отнесе ми съпруга
и сина, и братовчеда...
сякаш случва се на друга
и сапунка баба гледа.
Кризата на средна възраст -
някои ме утешават -
ще походи, ще се върне!
- Но дали ще съжалява?
В огледалото се гледам:
е, не съм чак толкоз стара...
Тъй ми каза и съседа
снощи вечер през дувара.
Той, човекът, няма кризи,
явно има ми мерак,
ала с него не излизам,
да не ме одумват пак.
Казвам, че ще си помисля,
`га ме кани "на кафе".
... Ум царува, ум робува
и ум... патки пасе.
© Галина Белинска All rights reserved.