Марийка Събева
07.03.15
Кръговрат
Космическото време е вечно и безкрайно,
човешкото е твърде краткотрайно.
Прилича то на капка в океана,
която се превръща в бяла пяна,
на пара става и отлита в небесата.
Такъв е кръговратът на водата.
Подобен е и кръговратът ни човешки,
изпълнен с добрини, злини и грешки.
Човек се ражда да живее, да се радва на земята,
но боледува, страда и умира.
Умира тялото му, а душата
в енергия космическа се трансформира.
© Мария Събева All rights reserved.