Заглъхващо ехо от вик,
плач на дете като зов,
заченат в щастлив миг
дошъл е живот нов.
Юноша - млада тревица,
напъпило дърво на пролет,
устремена малка хубавица
към висините - лястовичка в полет.
Покорил върха на планината
орелът - горда птица,
рее се високо в синевата
следван от предана орлица.
Птичите ята отлитат
в стройна, дълга върволица,
към земята надолу полита
уморената от полет птица.
© Никола Яндов All rights reserved.