Кръговрат
Падаща капка във вода,
малък перфектен Кръговрат!
Отронено листо - и то във водоврат!
Като малка лодка
бавно плува по река!
Лист от книга -
ден от съдба или сега!
Тича малкото дете
по килима от листа.
И разперило ръцете,
бяга към светлината!
Иска да види света!
Дървета плачат с листа
като сълзици - жълти и червени!
Земята пазят от слана!
Дъждецът заваля
и той пада върху локви и земя!
Като рефрен пожълтя
в стиха!
Есента е равносметка свята
за човешките дела и живота!
Красотата е голяма в кръговрата,
дори за словата!
© Мина Конарова All rights reserved.