АЗ ЛИ СЪМ ТВОЯ КРЪСТОПЪТ,
ИЛИ ИСКАШ ДА СЪМ ТВОЯТА ПОСОКА,
ПО КОЯТО НЯМА ОТЪПКАНА ПЪТЕКА,
И ЩЕ СТЪПВАШ С ПЛАХИ СТЪПКИ
И ПОЛЕКА.
Ако те е страх,
назад върни се,
на страхливец не ще подам ръка,
себе си напразно не измъчвай
със спомен за несбъдната мечта.
Ако пътя си веднъж поел си,
трудно е по втори да започнеш да вървиш,
и ако утре на кръстопът се ти окажеш,
кой ли път ще извървиш...
© Велина All rights reserved.