КРЪСТОВА ГОРА
Просветват свещите във мрака -
забравят всички завистта.
Сега в звездите търсим знака,
оставен в пътя на Христа.
В букаците простенват птици.
Мълчи Кръстовата гора.
Небето цялото в жълтици,
то чака новата зора.
Заспиват болни и сакати
в очакване на бъдещ ден.
В съня пристъпват под дъгата.
... Дали така ще е с мен?
© Мимо Николов All rights reserved.