Студено е навън,
аз вкъщи съм на топло.
Пред блока кученце самотно,
мъничко и свито от студ трепери.
Видях го от прозореца
и без да се замисля
излязох и го гушнах,
а то се сви в мене.
Прибрах го у дома
и сега сме двама.
Ще го скрия в чекмеджето
да не ми се кара мама.
© Павел Красимиров All rights reserved.