Кукла
Ти си само момиче едно,
но без друга аз не мога.
Ако щеш, наречи ме зло,
но пак ще загубиш облога.
Мен отдавна вече ме няма
и да се върна, още не знам.
А ти без плодове - обрана -
ще ме кълнеш да бъда сам.
Може би някога ще чуеш,
че жив съм още, че още руша.
Може и пак ти да нахлуеш,
но и този порив аз ще потуша.
Тогава чак ще разбереш, че аз
съм този, който може да решава.
Че сърцето ми покрито е с мраз,
твоето - с чара мой - ситна жарава.
Но, ако вкусна била си, знай,
ще се върна сам! Нима тогава
аз да тегля болката безкрай,
душата моя не ще те оставя....
© Ангел Ангелов All rights reserved.