Къде да дяна бежанецът в мен?
За миг да приютя душата му…
Къде, за Бога, да я съхраня
в света, погубващ и децата си?!
Всред безизходните руини как
да прокопая път към светлото –
затрупани цветя да съживя,
усмивки майчини и топлота?
Къде да дяна бежанецът в мен,
за да опазя и Човешкото...
© Росица Танчева All rights reserved.